Hai , Pelanggan Yang Dihormati,

Sila baca terma dan syarat pembelian sebelum membuat tempahan kad kahwin

1.     Terma-terma dan Syarat-Syarat Tempahan

Tiada kontrak diwujudkan di antara anda (Pembeli, Pelanggan) dan kami (Penjual) sehinggalah kami mendapat makluman dan penerimaan tempahan anda serta bayaran  yang ditetapkan di dalam Invois. Kami akan menghubungi anda dalam tempoh satu (1) - tiga (3) hari bekerja bagi mengesahkan penerimaan bayaran berkenaan.  Jika anda tidak menerima emel kami dalam tempoh tersebut, sila hubungi kami melalui telefon ataupun email. Setelah kami menerima bayaran tersebut dan pengesahan mengenainya dibuat secara lisan atau bertulis barulah perjanjian termeterai dan wujud kontrak yang sah di antara anda dan kami.

2.    Barangan dan Perkhidmatan

Barangan yang ditawarkan adalah tertakluk kepada wujudnya stok. Sekiranya semasa anda membuat tempahan, stok sesuatu barangan itu telah kehabisan, kami akan memaklumkan kepada anda dengan secepat mungkin.  Kami juga akan mencadangkan pilihan yang ada.  Sekiranya anda tidak bersetuju, wang pembayaran anda akan dipulangkan.

Kami berhak membuat perubahan harga dari masa ke semasa.  Harga pembelian hendaklah mengikut harga pada masa tempahan dibuat.

Warna yang dipaparkan pada skrin komputer biasanya tidak sama sepenuhnya dengan warna produk.

Kualiti kertas juga tidak semestinya sama pada setiap masa.  Ketebalan, tekstur dan ketepatan warna mungkin berbeza sedikit dengan kertas terdahulu.  Hal ini disebabkan oleh masalah teknikal pengilang-pengilang kertas. 

Ukuran yang dinyatakan dalam spesifikasi sesuatu produk itu tidaklah 100 peratus tepat dan tertakluk kepada kesesuaian sesuatu kad / kertas.

3.    Pembayaran

Semua  pembayaran hendaklah dibuat dalam Ringgit Malaysia (RM)

Setiap tempahan kad hendaklah disertakan dengan bayaran pendahuluan. Sila rujuk bawah:

Deposit Pertama :

Minima 50% dari jumlah amaun tempahan 

Deposit Akhir :

Baki dari jumlah amaun yang telah dibayar.

4.    Tempoh Siap

Setelah kami menerima tempahan dan bayaran, kami akan menyediakan draf rekabentuk (sekiranya berkaitan) dalam tempoh 3 hingga 5  hari bekerja. Anda dikehendaki menyemak dan confirm design serta memberikan maklum balas setelah menerima draf tersebut dengan kadar segera.  Setelah mendapat maklum balas daripada anda, proses cetakan akan dijalankan & semasa proses cetakan sudah dijalankan , ada tidak boleh menukar lagi artwork design tersebut. Jadi pertukaran setiap kesilapan huruf diterima sblm proses cetakan dijalankan. Tempoh cetakan yang dijalankan ialah 15 - 20 hari bekerja bergantung kepada kuantiti . 

Produk hanya akan dicetak setelah draf dipersetujui oleh pelanggan dan deposit sebanyak 50% dibayar oleh pelanggan. Kad tidak akan di mula cetak selagi deposit 50% tidak diselesaikan oleh pelanggan. Kami tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kelewatan penerimaan kad disebabkan oleh masalah ini. Pembayaran 100% amat digalakkan utk memudahkan proses cetakan dan seterusnya penghantaran.

Kami akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mempastikan bahawa tempoh yang dinyatakan itu dipatuhi sepenuhnya.  Bagaimanapun, dalam kes di luar kawalan kami seperti ketiadaan stok, sedikit kelewatan mungkin berlaku.  Oleh itu, anda digalakkan membuat tempahan lebih awal untuk mengelakkan sebarang masalah yang tidak diingini.

Kami akan mempastikan bahawa jumlah kuantiti produk yang dibekalkan bertepatan dengan jumlah tempahan.  Sungguhpun begitu, anda digalakkan membuat pengiraan semula sebaik sahaja menerimanya.  Sekiranya anda mendapati kuantiti tempahan tersebut kurang daripada yang dibekalkan, anda hendaklah memberikan maklum balas dalam tempoh tujuh hari daripada tarikh penerimaan tersebut. Kami akan membuat semakan semula dan sekiranya didapati ada kesilapan di pihak kami, kami akan membuat penggantian.  Bagaimanapun, jika  tempoh berkenaan tamat, sebarang aduan mengenai kuantiti tidak akan dilayan.

5.    Penghantaran

Penghantaran hanya akan dibuat setelah bayaran kos penghantaran dibuat. Barangan tidak akan dihantar selagi kos penhantaran tidak dijelaskan.

Penghantaran barangan anda adalah mengikut alamat yang diberikan semasa tempahan dibuat.  Sekiranya berlaku perubahan alamat, kos penghantaran mungkin akan berubah. Sekiranya ini berlaku, anda dikehendaki membuat bayaran perbezaan tersebut sebelum penghantaran dapat dibuat.

Untuk memudahkan urusan penghantaran, kami menggunakan perkhidmatan kurier SkyNet & Pos Malaysia sahaja.  Bagaimanapun, anda boleh melantik agen penghantaran atau datang sendiri ke pejabat kami untuk mengambilnya.

Kami akan memberikan Nombor Rujukan Penghantaran (Tracking Number) yang dikeluarkan oleh SkyNet / Pos Malaysia untuk memudahkan anda membuat semakan dengan stesen Skynet / Pos Malaysia berhampiran kawasan anda ataupun anda boleh menyemak sendiri di halaman web http://www.skynet.com.my / www.Pos.com.my

 

Tempoh penghantaran adalah bergantung kepada mod penghantaran dan destinasi.  Penghantaran hanya mengambil masa di antara satu atau dua hari bekerja bagi destinasi bandar-bandar utama di Malaysia. Bagaimanapun, tempoh ini mungkin lebih panjang jika destinasinya agak jauh di pedalaman. Anda hendaklah menyemak sendiri dengan pihak kurier di tempat anda untuk mengetahui dengan lebih tepat mengenai perkara ini.

6.    Risiko

Penghantaran melalui Skynet / Pos Malaysia  dijamin selamat. Walaubagaimana pun kami tidak boleh dipertanggung jawab di atas sebarang kerosakan dan kecacatan barang semasa proses penghantaran dibuat oleh pihak SkyNet / Pos Malaysia.

7.    Warranti

Semua barangan yang dibekalkan oleh kami dijamin berada dalam keadaan baik mengikut spesifikasi yang ditetapkan. Sekiranya terdapat sebarang kecacatan, sila maklumkan kepada kami secara lisan/bertulis dalam tempoh 24 jam. Kami akan berusaha untuk mencari penyelesaiannya.

8.    Had Tanggungjawab

Kami akan bertanggung jawab di atas segala proses pembikinan artwork dan draf.

Pelanggan bertanggungjawab sepenuhnya untuk menyemak hasil draf kad yang telah kami siapkan. Pelanggan dinasihatkan menyemak keseluruhan kad dengan teliti. Jika terdapat perubahan sila maklumkan secara bertulis atau email kepada perekabentuk bertugas. Sekiranya draf rekabentuk disemak di premis dan pelanggan dikehendaki menurunkan tandatangan sebagai tanda bukti persetujuan. Sekiranya draf rekabentuk dipersetujui melalui email, maka email terakhir anda yang menyatakan persetujuan akan menjadi bukti persetujuan anda.

Persetujuan melalui telefon diterima. Tetapi kami tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kesalahan yang bakal berlaku kelak samada ianya datang dari pihak kami atau pihak anda sendiri. 

Kami tidak akan bertanggungjawab di atas apa jua kesilapan selepas kad cetak walaupun kesalahan tersebut datangnya dari pihak kami atau pihak anda sendiri. Selepas draf rekabentuk dipersetujui anda sebagai pelanggan secara rasmi telah memberi kebenaran untuk kami mencetak barangan yang ditempah. 

Kami akan bertanggungjawab sekiranya kad yang tempah berlainan dengan hasil draf rekabentuk yang telah dipersetujui.  Kami berhak mengantikan yang baru atau memberi diskaun di atas kesilapan yang telah kami lakukan.

9.    Pembatalan Tempahan

Pembatalan tempahan hanya boleh dibuat  jika proses percetakan belum dilaksanakan. 

Jika pembatalan dibuat dalam tempoh 24 jam, kami akan mengembalikan semua jumlah bayaran yang telah dijelaskan.

Jika pembatalan dibuat selepas draf dibuat, wang pendahuluan artwork (RM50 / RM30) tidak akan dikembalikan.

Jika pembatalan dibuat setelah proses percetakan telah dimulakan, anda dikehendaki membuat bayaran mengikut tahap kerja yang telah disiapkan. Jika pembayaran dibuat menggunakan kad kredit, cas perkhidmatan hendaklah dibayar oleh pelanggan.

10.    Polisi Privasi

Tujuan kami menyimpan maklumat yang anda berikan adalah khusus untuk memproses tempahan anda dan memberikan perkhidmatan terbaik berhubung dengan tempahan atau pesanan anda.  Kami tidak akan dengan secara sengaja memberikan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga.

11.    Tanda Niaga / Trademark

Kami berhak meletakkan logo / trademark / tanda niaga kami di semua produk cetakan kami walaupun tanpa kebenaran pelanggan. Hanya kad, bahan cetakan atau rekabentuk asal yang disediakan oleh pelanggan sahaja dikecualikan dari terma ini. Walau bagaimana pun anda boleh berbincang dengan pihak kami sekiranya sangat menjadi satu keperluan mengeluarkan logo / trademark kami dari tempat yang sepatutnya.


12.    Penggunaan Semula

Kami berhak menggunakan kad-kad yang telah kami cetak untuk tujuan promosi sama ada dipaparkan di halaman web ini atau pun di guna pakai sebagai contoh jualan. Kami juga berhak membawa contoh kad pelanggan kami untuk dipamerkan di pameran pengantin yang mungkin bakal kami sertai kelak.

13 Note Design: ‼️

1.    Design boleh pilih di koleksi readymade kami ( Percuma design )
2.    Design sendiri mengunakan software adobe ai & psd ( Percuma design ) 
3.    Design sendiri melibatkan designer kami utk draw balik design tersebut (Caj RM 35/design) 

14.Add Ons : ‼️

1.    Printing Envelope (Printing 1 Color)-RM 0.15/pcs
2.    Pertukaran design ke style kad  ( Koleksi dr Readymade ) - caj RM 25.00/design
3.    Jika ada Design sendiri caj RM 35.00/design    ( Rujuk pada Note Design )
4.    Tambahan gambar +RM25
5.    Harga untuk 1 kad 1 pihak shj ..Sekiranya 2 pihak 1 kad + RM 30/design